Google Drive i ChatGPT se mogu povezati i olakšati vam posao

Integracija Google Drive-a sa ChatGPT-om ne samo da štedi vrijeme već osigurava da su svi vaši važni dokumenti lako dostupni.

Ova funkcija je dostupna i u besplatnoj verziji ChatGPT-a, čineći je pristupačnom za sve korisnike. Osim toga, možete povezati ChatGPT sa OneDrive-om ako preferirate Microsoft-ov sistem za upravljanje fajlovima, dodatno unapređujući vaš digitalni radni prostor.

Integracija omogućava efikasno upravljanje fajlovima kroz direktan pristup vašim dokumentima iz Google Drive-a unutar ChatGPT-a, brzo pronalaženje potrebnih fajlova bez beskonačnog pretraživanja, a organizacija dokumenata i projekata postaje jednostavnija.

Kako povezati Google Drive sa ChatGPT-om

 1. Započnite novi chat:
  • Prijavite se u ChatGPT i odaberite opciju “New Chat” iz glavnog menija.
 2. Kliknite na ikonu spajalice:
  • U novom prozoru za chat pronađite ikonu spajalice u donjem lijevom uglu koja prikazuje opcije za dodavanje priloga.
 3. Izaberite “Add from Google Drive”:
  • Nakon klika na spajalicu, odaberite opciju “Add from Google Drive”. Unesite podatke svog Google naloga za povezivanje.
 4. Dajte dozvolu za povezivanje:
  • Pojaviće se prozor sa zahtjevom za dozvolu da ChatGPT pristupi vašem Google Drive-u. Potvrdite i autorizujte povezivanje.
 5. Učitajte fajlove sa Google Drive-a:
  • Nakon davanja dozvole, vaš Google Drive će biti integrisan sa ChatGPT-om, omogućavajući vam pristup i upravljanje fajlovima.