Google dodaje nove funkcije u Chrom zasnovane na AI

Google je nedavno najavio zanimljive dodatke za Chrome pretraživač koji će korisnicima donijeti nove funkcionalnosti zahvaljujući vještačkoj inteligenciji (AI).

Jedna od novih funkcija je Tab Organizer, koja omogućava automatsko grupisanje tabova sa sličnim temama. Na primjer, tabovi sa vijestima ili onlajn kupovinom mogu se lako grupisati kako bi se olakšala navigacija. Aktiviranje ove funkcije je jednostavno – dovoljno je kliknuti desnim tasterom miša.

Osim toga, Google planira dodati funkciju Help Me Write, koja će korisnicima olakšati kreiranje tekstova na sajtovima. Bilo da se radi o unosu teksta u polja za unos na veb stranicama ili pisanju onlajn poruka i recenzija kupovina, ova funkcija će biti od velike pomoći. KorišTenje Help Me Write je intuitivno – dovoljno je kliknuti desnim tasterom miša na odabrano polje za tekst i izabrati željenu funkciju.

Ove inovativne funkcije dodatno unapređuju Chrome pretraživač, pružajući korisnicima jednostavniji način za organizaciju tabova i pisanje tekstova na veb stranicama. Uvođenje vještačke inteligencije u Chrome otvara vrata za još naprednih mogućnosti i poboljšanja u budućnosti.