Google Bard AI dostupan u Evropi

Nakon što je predstavljen u martu, Google-ov chatbot Bard AI je doživio brojna ažuriranja, a među novinama je to da je od sada dostupan i u Evropi.

Sa novim poboljšanjima, ovaj četbot je učinjen korisnijim i pristupačnijim za široku publiku. Osim pisanih odgovora, Bard AI može da priča, odnosno izgovara svoje odgovore na 40 različitih jezika, uključujući srpski.

Pored glasovnih odgovora, Google Bard takođe može tumačiti slike koje korisnici mogu poslati u konverzaciji, mada ova opcija trenutno funkcioniše samo na engleskom jeziku. Dakle, ovdje ćete morati da se potpomognete Google Translate-om.

Ono što još nudi Bard AI jeste i izbor načina odgovora koji od njega možete tražiti, pa možete izabrati, kratku, dugu, jednostavnu, profesionalnu ili opuštenu formu odgovora.

Pored poboljšanja u jezičkom aspektu, Google Bard sada omogućava programerima da izvezu Python kod u Replit uz Google Colab, što je značajna korist za razvojne timove. Takođe, unaprijeđena je mogućnost izdvajanja i čuvanja četova koji su korisnicima bitni.

Ova ažuriranja predstavljaju značajan korak napred za Google Bard, koji se suočio s izazovima od svog lansiranja i do sada nije imao isti nivo korisničkog odziva kao konkurencija. S obzirom na nove funkcionalnosti, Google se trudi da poboljša korisničko iskustvo i pruži veće mogućnosti za interakciju s četbotom.