Gmail uvodi mogućnost reagovanja na poruku emotikonima

Google je nedavno potvrdio glasine koje su kružile, najavljujući dodatak emotikona kao reakcija na e-poštu.

Ova nova funkcija omogućava korisnicima da brzo i jednostavno “odgovore” ili reaguju na mejlove pomoću emotikona. Na taj način, Gmail eliminiše potrebu za suvišnim odgovorima na dosadne e-poruke koje samo troše vaše vrijeme.

Ova promjena će biti postepeno implementirana, prvo za korisnike Android uređaja, a zatim će stići i do korisnika Gmail aplikacije na iOS uređajima i desktop računarima. Kada vam stigne ova nadogradnja, primijetićete opciju “Add emoji reaction” na dnu e-poruke, zajedno s emotikonom 😊. Samo dodirnite ovu opciju da biste izabrali odgovarajući emotikon kao reakciju i potvrdili ga.

Sve reakcije na e-poruku će biti vidljive na dnu poruke, i ako dodirnete i zadržite svaku od njih, možete vidjeti ko je dao tu reakciju. Osim toga, možete jednostavno reagovati na isti način ako samo dodirnete postojeću reakciju.

Za one koji se brinu da su napravili grešku u izboru emotikona, postoji opcija “Undo” koja vam omogućava da uklonite reakciju. Vremensko ograničenje za poništavanje reakcije zavisi od vaših “Undo send” podešavanja koja možete konfigurisati na računaru. Ovo vam daje mogućnost da poništite reakciju u rasponu od 5 do 30 sekundi nakon što je postavljena.

Iako ova nova funkcija donosi zabavu u e-poštu, postoje i neka ograničenja. Na primjer, reakcije neće biti dostupne na školskim ili poslovnim Gmail nalozima, niti ako e-poruka ide na više od 20 adresa ili ako koristite opciju BCC (slijepa kopija). Takođe, ako koristite nezavisne mejlove koji su povezani sa Gmail nalogom, svaka reakcija će stići kao poseban odgovor na e-poruku.