“Geostorm“ se bavi temom koja je danas aktuelnija nego ikada  

Danas, kada je očiglednije nego ikada da borba sa klimatskim promjenama izmiče kontroli, “Geostorm” je film koji vrijedi pogledati.

Ovo ostvarenje iz 2017. godine, u režiji Deana Devlina, donosi priču o pokušaju da se pomoću mreže satelita kontroliše globalna klima.

Naime, nakon neviđene serije prirodnih katastrofa koje su zaprijetile planeti, svjetski čelnici okupljaju se kako bi stvorili zamršenu mrežu satelita za kontrolu klime s ciljem obezbjeđivanja opšte bezbjednosti.

Kada taj plan krene po zlu i sateliti krenu napadati Zemlju, njihov tvorac se trka s vremenom da bi razotkrio stvarnu prijetnju prije nego što ogromna oluja izbriše sve.

Pisac i producent Dean Devlin debituje kao redatelj ovim dugometražnim trilerom u kojem sjajni Gerard Butler i Jim Sturgess igraju braću zaduženu za rješavanje kvara satelitskog programa.

Posebno uzbudljivo i zastrašujuće u filmu je upravo to što bi njegova radnja u budućnosti u neku ruku mogla postati naša realnost.

Film “Geostorm”, u kojem još glume i Abbie Cornish, Andy Garcia, Ed Harris…, na Superstar TV (pozicija broj 6 u osnovnom m:tel IPTV paketu) možete pogledati u četvrtak, 7. septembra, od 12.00.