Galaxy Z Fold 3 and Galaxy Z Flip 2 telefone očekujte sredinom godine

Kompanija Samsung je najavila da će sredinom godine predstaviti dva nova preklopna uređaja naziva Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Z Flip 2.

Raniji izvještaji su navodili da pratioci brenda Samsung ove telefone mogu očekivati krajem tekuće godine, međutim sada su iz kompanije istakli da će oni biti dostupni mnogo ranije.

Prvobitno se pretpostavljalo da će uređaji na tržištu biti početkom septembra, međutim izvori iz Južne Koreje ističu da bi se to moglo dogoditi u julu.

Po ovoj najavi Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Z Flip 2 bi trebalo da budu na tržištu predstavljeni zajedno sa dugo najavljivanim modelom uređaja Galaxy S21.

Sudeći prema trenutnoj situaciji u svijetu, vjeruje se da će i ovaj događaj biti organizovan u virtuelnom svijetu, jer smo daleko od tradicionalnih održavanja događaja. Ipak poznavaoci brenda Samsung ističu da to ipak neće spriječiti ovu kompaniju da održi vrhunski događaj.

Razlog za raniju premijeru novih telefona leži u činjenici da ne postoje druge najave novih flegšip telefona u ovoj godini. Kompanija je već ranije najavila da neće predstavljati u proljeće model Galaxy Note 21 jer su imali probleme sa nedostatkom memorije u čipovima.

Odluka da se na tržište ide sa preklopnim telefonima će omogućiti kompaniji dobar start za narednu godinu, a sama cijena ovih uređaja još uvijek nije poznata.