Galaxy Z Flip 4 donosi još veći eksterni ekran i jaču bateriju

Samsung Galaxy Z Flip 4, nasljednik popularnog sklopivog telefona Galaxy Z Flip 3, imaće veću bateriju, ali i eksterni ekran, koji bi trebalo da premaši 2 inča.

S obzirom na to da je Galaxy Z Flip 3 prošle godine bio najprodavaniji preklopni telefon ove kompanije do sada, vjeruje se da će poboljšanja na novom modelu privući još više kupaca. Istina, korisnicu su se žalili da je baterija pomenutog modela bila nešto manjeg kapaciteta, ali to će Samsung riješiti sa njegovim nasljednikom.

Mediji prenose da će Galaxy Z Flip 4 imati dvije baterije, a one će zajedno imati kapacitet od 3.400 mAh, što je za 100 mAh više nego na njegovom prethodniku. Iako to nije neka drastična promjena, stručnjaci smatraju da će se efekat itekako osjetiti.

To nisu jedine informacije koje su procurile od izvora bliskih kompaniji Samsung. Naime, Ross Joung iz DSCC-a objavio je na Twitter-u koje su to boje koje će krasiti nove preklopne telefone južnokorejskog proizvođača – Galaxy Z Flip 4 i Galaxy Z Fold 4. Prema njegovim riječima, novina je da će Flip model imati svijetlo plavu varijantu, a Fold će umjesto zelene biti u bež boji.

Sudeći prema tim informacijama, ali i prema dosadašnjoj praksi kompanije Samsung, sigurno će se pobrinuti da i ovoga puta pomjere granice.