Galaxy Z Flip 3 Pokemon Edition rasprodat za nekoliko minuta

Interesovanje za specijalno izdanje Samsung-ovog pametnog sklopivog telefona Galaxy Z Flip 3 pod nazivom Pokemon Edition premašilo je očekivanja.

Naime, Samsung Galaxy Z Flip 3 Pokemon Edition, po cijeni od 1.024 dolara, u Južnoj Koreji rasprodat je za samo nekoliko minuta. Nakon puštanja u prodaju, putem Samsung-ove prodavnice Galaxy Campus Store u Seulu i online radnje, uređaji su bukvalno razgrabljeni.

Paket se sastoji od kutije dizajnirane na temu planetarno popularnih animiranih junaka Pokemona, u kojoj se nalazi smartfon, Pokeball držač za telefon, specijalna futrola za telefon, sličice Pikachua i Pikachu privjesak za ključeve. Tu je, takođe, i jednogodišnji Samsung Care+ plan osiguranja.

Poznato je da ljubitelja Pokemona ima širom svijeta, ali ovaj nevjerovatni uspjeh poteza kompanije Samsung na području Južne Koreje pokazuje da ih je možda i više nego što se očekuje.

Cijena paketa od 1.024 dolara očito nije bila previsoka, a ljubiteljima Pokemona u ostatku svijeta ne preostaje ništa drugo nego da se nadaju da će i oni dobiti priliku da kupe jedan takav primjerak.