Galaxy Watch će brinuti o vašem srcu

Samsung-ova nova funkcija IHRN (Irregular Heart Rhythm Notification), koja će korisnike Galaxy Watch-a obavještavati ukoliko se javi nepravilan rad srca, ovog ljeta stiže korisnicima One UI 5 Watch.

Funkciju je nedavno odobrila FDA, tako da je dobra vijest da će uskoro biti dostupna. Funkcionisaće na način da kada sat otkrije nepravilan rad srca korisniku daje obajvještenje koje ga upućuje da bi trebalo da odradi EKG nalaz, što sam sat već omogućava.

Iz Samsung-a su naveli da će nova funkciju moći da analizira i otkrije promjene u radu srca koje ukazuju na moguću atrijalnu fibrilaciju, koja se smatra ranim znakom vrlo ozbiljne bolesti srca.

Kako CDC navodi, bolesti srca su vodeći uzrok smrti odraslih u SAD, a jedan od razloga je i taj što je ovaj problem teško uočljiv, pa pacijenti ne primijete na vrijeme da imaju problem.

Zbog toga je ova mogućnost na Galaxy Watch-a i više neko pozitivna i nema sumnje da će povećati potražnju za ovim uređajima u SAD.

Južnokorejski gigant je saopštio da je novu funkciju odobrilo korejsko ministarstvo za bezbjednost hrane i lijekova i da će biti uvedena na desetak drugih tržišta pored SAD-a, među kojima su  Kostarika, Indonezija, Argentinu…

Pored funkcije IHRN, One UI 5 Watch će, između ostalog, donijeti još tri nove funkcije vezane za spavanje.