Galaxy telefoni će moći da fotografišu naopačke

Samsung je nedavno unaprijedio svoje Galaxy telefone jednom veoma korisnom funkcijom koja će obradovati sve ljubitelje fotografije.

Sada, uz pomoć opcije pomjeranja kamere, možete lako napraviti fotografije baš onako kako preporučuju pojedini fotografi, a sve to bez potrebe da fizički okrećete telefon naopačke.

Ova inovacija je dio Samsung-ove Galaxy Enhance-X aplikacije koja omogućava prilagođavanje kamere različitim fotografskim tehnikama. Funkcija pomjeranja kamere se sastoji od tri mogućnosti. Prva opcija automatski koriguje sliku tako da izgleda kao da je fotografisana telefonom okrenutim naopačke. To znači da se visina kamere “spušta”, prilagođavajući perspektivu subjekta.

Za više kontrole, korisnici mogu ručno podešavati visinu kamere na jedan od tri nivoa: niska, srednja ili visoka. Ova opcija omogućava detaljnije podešavanje perspektive, pri čemu se smanjenjem visine postižu duže noge i manja glava subjekta, dok se povećanjem visine dobija efekat dužeg tijela i “mlađeg” izgleda lica.

Dodatno, postoji i mogućnost ručnog podešavanja nagiba kamere sa do 10 nivoa podešavanja. Ovo omogućava korisnicima da preciznije kontrolišu ugao pod kojim se slika pravi, prilagođavajući ga svojim potrebama.

Iako je ova funkcija trenutno dostupna samo putem Enhance-X aplikacije na Galaxy S24 seriji telefona, Samsung je najavio da će uskoro biti dostupna i na ostalim uređajima, uključujući Galaxy Tab S8, Galaxy M33, Galaxy A33, Galaxy A53, Galaxy Z Flip 3, Galaxy Z Fold 3, Galaxy S21 FE, Galaxy S21, kao i na sve novije modele iz tih serija.

Ova inovacija će definitivno olakšati proces fotografisanja i omogućiti korisnicima da postignu željene efekte bez potrebe za dodatnim manipulacijama ili fizičkim okretanjem telefona.

Podsjećamo, brojne vrhunske Samsung telefone možete kupiti u m:tel-u i još platiti na rate bez kamate.