Galaxy Note brend i zvanično ugašen

Kompanija Samsung završila je sa Galaxy Note serijom uređaja.

Na taj korak odlučili su se nakon nepunih 11 godina otkako je predstavljen prvi model iz pomenute serije – Galaxy Note.

I šef Samsung-ovog odjeljenja za pametne telefone potvrdio je tu vijest. Kazao je da će „Galaxy Note izlaziti kao ’Ultra’ svake godine u budućnosti“, što je pokazalo i nedavno predstavljanje novog uređaja Galaxy S22 Ultra.

Iako je serija Note bila predvodnik generacija telefona koji su sa nekadašnjih standardnih 4.3 inča sa prvim modelom porasli na 5.3, da bi sa svakim sljedećim rasli do veličine današnjih, sa dijagonalama od skoro 7 inča, ova odluka kompanije Samsung nije iznenadila poznavaoce njihove ponude.

Naime, posljednji pametni telefoni iz te serije predstavljeni su pretprošle godine. Radilo se o modelima Note 20 i Note 20 Ultra. Pošto je lansiranje novog modela izostalo prošle godine, očekivalo se da će uslijediti neka promjena.

Predvodnik te promjene je pomenuti Galaxy S22 Ultra, koji zapravo ima sve što je krasilo i Galaxy Note seriju, čak i integrisanu olovku.

Galaxy S22 Ultra preuzima omiljenu funkcionalnost serije Galaxy Note i najpopularnije aspekte serije S i spaja ih u istinski jedinstveno mobilno iskustvo. Ovo je veliki skok za mobilnu tehnologiju koji postavlja novi standard u onome što pametni telefon može biti“, kazao je TM Roh, predsjednik i rukovodilac odjeljenja za Mobilno iskustvo (MX) u kompaniji Samsung Electronics.