Galaxy Buds2 Pro pomažu osobama sa poteškoćama sa sluhom

Poboljšanjem Ambient Sound-a na svojim Galaxy Buds2 Pro slušalicama, Samsung je odlučio da pomogne onima koji imaju poteškoće sa sluhom.

Ambient Sound funkcija nudila je korisnicima mogućnost da slušaju muziku i da istovremeno budu svjesni svoje okoline. Ta funkcija je imala tri nivoa prilagođavanja, a sa nova dva sada ima pet nivoa.

Kvalitet funkcija je provjeravan i kliničkim istraživanjem sprovedenim u saradnji sa Laboratorijom za slušne aparate i istraživanje starenja Univerziteta u Ajovi, te u Samsungovom medicinskom centru.

Utvrđeno je da Galaxy Buds2 Pro slušalica pomaže u poboljšanju percepcije govora kod osoba koje imaju blagi do umjereni gubitak sluha.

Galaxy Buds2 Pro slušalice pružaju korisnicima ne samo poboljšanu funkciju ambijentalnog zvuka, već im takođe omogućavaju fino podešavanje postavki, poput prilagođavanja balansa glasnoće sa lijeve i desne strane. Takođe, mogu podešavati opseg tonova ambijentalnog zvuka od suptilnog do jasnog u pet različitih nivoa.

Uz to, ambijentalni zvuk može se prilagoditi korisnikovom uhu putem funkcije Adaptivni ambijentalni zvuk (Adapt Ambient Sound), što omogućava još veću jasnoću i pomaže korisnicima da bolje čuju svijet oko sebe.

Poboljšana funkcija Ambient Sound će postepeno biti dostupna na Galaxy Buds2 Pro putem softverskih ažuriranja u narednim nedjeljama, a kako je već dostupna na tržištu, korisnici već mogu da je isprobaju i uvjere se u njene prednosti.