Frižider južnokorejskog giganta ima ekran od 32-inča

Spremajući se za sajam potrošačke elektronike CES 2023, koji je počeo u Las Vegasu, Samsung je predstavio jedan nesvakidašnji gadget.

Naime, na frižideru Bespoke Family Hub koji proizvodi južnokorejska kompanija smjestio se digitalni ekran osjetljiv na dodir, veličine čak 32 inča.

Ovaj displej na frižideru može se koristiti za gledanje videa, upravljanje drugim pametnim kućnim uređajima povezanim u zajednički sistem koji su kompatibilni sa Samsung-ovim SmartThings sistemom, ali može služiti i za obične kuhinjske stvari: postavljanje digitalnih stikera, gledanje recepata onlajn ili običnih fotografija.

Samsung očekuje mnogo od predstavljanja cijele Bespoke Refrigerator Family Hub serije uređaja koje je zakazano 5. januara (danas) na štandu kompanije na CES-u 2023.

Prethodna generacija modernih frižidera ovog proizvođača imala je ekran veličine 21,5 inča, a ovaj sada je dvostruko veći.
Svi koji posjeduju Samsungov frižider preko aplikacije Samsung TV Plus mogu gledati više od 190 kanala u SAD, a oko 80 u Južnoj Koreji. Program se gleda u formi “slike u slici”.

Ipak, za sada na našim prostorima ovo nije omogućeno čak i ako kupite ovaj super-digitalni frižider. Međutim i dalje na njegovom ekranu možete gledati YouTube, TikTok snimke ili filmove na nekom streaming servisu, listati fotke i mnogo drugih stvari.

Južna Koreja je među zemljama u kojima se otišlo najdalje u implementaciji pametnih proizvoda u svakodnevni život. Prošle godine najavljeno je pokretanje projekta izgradnje prvog pametnog grada za koji će upravo Samsung Electronics obezbijediti 15 proizvoda – od frižidera, veš-mašina i usisivača, do QLED televizora, monitora i Galaxy tableta. Uz pomoć SmartThings aplikacije stanovnici će kontrolisati uređaje i servise.