Flagship model Moto Edge X30 stiže krajem februara

Motorola je bila prvi proizvođač koji je lansirao pametni telefon sa Snapdragon 8 Gen 1 u modelu Moto Edge X30.

Dostupnost ovog flagship modela do sada je bila ograničena samo na kinesko tržište. Izgleda da će se to konačno promijeniti, jer kompanija najavljuje predstojeće globalno predstavljanje neposredno uoči MVC 2022 (Mobile World Congress).

Globalno lansiranje zakazano je za 24. februara, a tizer na Twiter-u potvrđuje da je Edge X30 spreman da izađe iz Kine. Za sada je nejasno da li će Motorola lansirati čitav niz uređaja ili ipak samo jedan model telefona.

Ipak, moglo bi doći do promjene imena ovog telefona. Ovaj uređaj bi, naime, globalno mogao biti predstavljen pod nazivom Moto Edge 30 Pro, zadržavajući iste specifikacije kao model za kinesko tržište.

To znači da nas i na ovom uređaju očekuje najnoviji Qualcomm-ov čipset, 6,7-inčni FHD+ OLED ekran sa brzinom osvježavanja od 144 Hz, trostruka zadnja kamera sa dva 50 MP i senzor od 2 MP, te baterija od 5.000 mAh i punjenje od 68 W.

Telefon dolazi sa 12 GB RAM-a i 256 GB memorije. Detalji o cijeni i dostupnosti biće poznati nakon predstavljanja 24. februara.