Find N Fold i Find N Flip: Oppo sprema još dva preklopna telefona

Preklopni telefon su postali mejnstrim i to više niko ne može zaustaviti. Nakon što su vodeće svjetske kompanije izbacile prepklopive modele telefona, to isto ćemo dočekati i od kineskog brenda Oppo.

Njihov takav telefon nazvan Find N je već dobro primljeni u Kini, ali se nije pojavio na ostalim tržištima. Dva nova modela će se uskoro naći na testu globalne javnosti, i već znamo njihova imena, što ponešto govori o njima.

Oppo ih je nazvao Find N Fold i Find N Flip, što govori da će biti konkurencija Samsung-ovim modelima koji su nedavno predstavljeni. Model Flip je preklopni telefon veličine standardnog, koji kad se preklopi postaje manji i pogodniji za nošenje. Model Fold je telefon koji se rasklopi tako da se dobije jedan omanji tablet, a površina displeja je skoro tri puta veća nego kod standardnog telefona.

Očekuje se da će Oppo-vi uređaji koristiti isti procesor kao Samsungovi, a to je Qualcommov Snapdragon 8+ Gen 1 procesor.

U Kini je pomenuti Find N imao veoma konkurentnu cijenu, a da li će ista strategija biti korištena i za nadolazeća dva preklopna pametna telefona kompanije Oppo, zasad nije poznato.

Malo začina je dodao i Oppo proizvodni direktor Pete Lau, koji je na Twitteru postavio slike na kojim možemo vidjeti kako izgleda mehanizam sklopivih šarki koji omogućava da se telefon preklapa.