Filmsko veče uz Superstar TV i akcioni triler Suze boga Sunca  

Ljubitelji akcionih trilera u petak (17. februara) od 22.20 časova na Superstar TV mogu da uživaju u filmu Suze boga Sunca.

U režiji Antoine Fuqua, ovo ostvarenje iz 2003. godine, sa Bruce Willisom i Monicom Bellucci u glavnim ulogama, sigurno nikoga neće razočarati.

Radi se o veteranu među marincima, poručniku A. K. Watersu (Bruce Willis) i njegovoj elitnoj jedinici taktičkih specijalaca koji su prisiljeni da biraju između dužnosti i čovječnosti, između slušanja naređenja uz ignorisanje sukoba koji ih okružuje i pronalaženja hrabrosti da slijede svoju savjest i zaštite grupu nevinih izbjeglica.

Naime, poručniku Watersu i njegovom timu nadređeni (Tom Skerritt) dao je specijalni zadatak. U jednoj zemlji centralne Afrike svakog se časa očekuje eskalacija rata, a Waters i njegovi saradnici trebaju američke državljane na tom području odvesti na bezbjedno, naročito Lenu Hendricks (Monica Bellucci), doktoricu iz SAD-a koja je u džungli otvorila kliniku.

Waters i njegovi ljudi pronalaze lijepu doktoricu, ali ona odbija poći sa njima ako sa sobom ne može povesti 70 izbjeglica o kojima brine. Kendricks naglašava da će izbjeglice sigurno biti ubijene ako ih ostavi, ali Watersov šef insistira da on dovede samo Kendricksovu, bez pacijenata.

Savjest ga prisili da ne posluša naređenje te se Waters i njegov tim trkaju s vremenom jer moraju otpratiti izbjeglice do pograničnog grada gdje će naći sigurno utočište prije nego što ih invazijske trupe uhvate u zasjedu. U filmu Suze boga sunca glume i Cole Hauser i Fionnula Flanagan.