Filmski serijal “Dnevnik Bridget Jones” na Superstar TV 

Bridget Jones, junakinja kolumni koje je Helen Fielding 90-ih godina objavljivala u listovima The Independent i The Daily Telegraph,  po kojima je nastala knjiga “Dnevnik Bridget Jones”, oživljena je 2001. u istoimenom filmu.

Priča o djevojci iz Londona čiji život nije baš previše uzbudljiv, bar se njoj tako čini, ubrzo je oduševila svijet, te su nekoliko godina kasnije po njoj snimljena još dva filma – “Bridget Jones: Na rubu pameti” (2004) te “Drugo stanje Bridget Jones” (2016).

U prvom i mnogima i najuzbudljivijem filmu pod nazivom “Dnevnik Bridget Jones” upoznajemo ovu “zbunjenu”, ne tako mlađahnu djevojku, koja radi posao koji je ne ispunjava, bori se sa viškom kilograma i pokojom čašicom više, a njen ljubavni život sveden je na sanjarenje o zgodnom šefu Danielu Cleaveru (Hugh Grant).

Takođe, dodatni stres joj priređuju majka i otac (Gemma Jones i Jim Broadbent) na božićnoj zabavi kada pokušavaju da je spoje sa sinom njihovih susjeda, uštogljenim Markom Darcyjem (Colin Firth). Iako će dobiti šansu za izlazak sa atraktivnim šefom, Mark će napraviti dodatni “haos” u njenom životu.

Ovaj film iz 2001. godine na Superstar TV (pozicija broj 6 u osnovnom m:tel IPTV paketu) možete pogledati u srijedu (8. novembra) od 15.40, film “Bridget Jones: Na rubu pameti” u četvrtak (9. novembra) od 15.20, a “Drugo stanje Bridget Jones” u petak (10. novembra) od 16.00 časova.