Filmski hit Lucy na Superstar TV

U srijedu (8.marta) u 22.00 časa na Superstar TV kanalu možete uživati u filmskom hitu Luca Bessona u kojem famoznu junakinju “Lucy” glumi Skarlet Johanson.

Besson režira u ovom akcionom trileru koji proučava na šta je sve čovjek sposoban ako bi otključao 100 odsto kapaciteta svog mozga.

U svijetu kojim upravljaju mafija, ulične bande, narkomani i korumpirani policajci Lucy je mlada studentkinja koja živi u Tajpeju na Tajvanu prisiljena da radi kao “mula” za mafiju.

Droga ubačena u njeno tijelo nehotice procuri u organizam i omogući joj da koristi više od uobičajenih 10% kapaciteta svog mozga promijenivši je u superženu. Kao rezultat toga, može trenutno apsorbovati informacije, pomicati predmete mislima i izabrati da ne osjeća bol niti drugu neprijatnost, uz brojne druge sposobnosti.

Dok je nemilosrdno progone bivši nalogodavci koji bi ubili bilo koga da izvuku svoj proizvod iz žene koja im je postala najveća protivnica, Lucy počinje okretati uloge i preobražavati se u ratnika nadljudskih sposobnosti.

Luc Besson je režiser i scenarista , a uloge tumače: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Choi Min-sik, Amr Waked…

Film je žanrovski kategorisan kao akcija, SF i triler, a rađen je u koprodukciji studija iz Francuske, Njemačke, Tajvana, Kanade, SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva.