Film o najvećem morskom predatoru na Superstar TV

“Megalodon” – naučnofantastični akcioni  triler sa elementima horora, možda nije film koji bismo preporučili za gledanje pred odlazak na more, ali je svakako jedan od onih koje vrijedi pogledati.

Kad kažemo da ga ne bismo preporučili pred ljetnji godišnji odmor to je samo šala jer se najstrašnije scene dešavaju upravo u moru, gdje vreba najveće morsko čudovište ikada – Megalodon.

Film je snimljen po knjizi Stiva Altensa, a glavnu ulogu igra sjajni Jason Statham, uz nagrađivanu kinesku glumicu Fan Bingbing i Ruby Rose.

Dakle, iako se vjerovalo da je izumro, na najdubljoj tački okeana krije se najveći predator na planeti – morski pas koji može narasti do 18 metara i čiji je jedan zub dug čak 17 centimetara.

Kada se međunarodni podvodni centar, koji vode kineski naučnici, nađe na udaru nepoznate opasnosti dok na dnu Marijanskog rova stoji uništena i onesposobljena podmornica, doktor Zhang Suyin, vodeći okeanograf u centru, poziva u pomoć bivšeg pomorskog kapetana i ronioca Jonasa Taylora (Statham). Jonas Taylor tada ulazi u “ring” sa čudovišnom ribom, stavljajući život na kocku.

Film “Megalodon” možete pogledati u petak, 24. novembra, u 12.00 na Superstar TV (pozicija broj 6 u osnovnom m:tel IPTV paketu).