Facebook ima još jednu novinu

Facebook nastavlja sa unapređenjem svoje platforme kako bi je učinio još pogodnijom za video sadržaj, a najnovija nadogradnja donosi značajne promjene u načinu prikazivanja video zapisa.

Najznačajnija promjena je uvođenje novog plejera koji omogućava ujednačeno prikazivanje Reelsa, dužih sadržaja i Live videa. Klipovi će se sada automatski prikazivati na cijelom ekranu, čak i ako su snimljeni u pejzažnom modu. To znači da korisnici mogu uživati u horizontalno snimljenom sadržaju na punom ekranu tako što jednostavno okrenu svoj uređaj.

Uz to, Facebook uvodi klizač na dnu ekrana koji omogućava korisnicima brzo prelazak na različite dijelove videa po njihovoj želji. Takođe, nova opcija “skoka” naprijed ili nazad za 10 sekundi olakšava navigaciju kroz video sadržaj.

Korisnici će, takođe, dobijati relevantnije preporuke za videozapise svih dužina, koje će se pojavljivati na video kartici i u feedu. Kompanija, takođe, planira povećati broj prikazanih Reels-a na Facebook-u.

Ova nova nadogradnja stiže korisnicima uređaja sa iOS i Android operativnim sistemima u SAD-u i Kanadi, dok će nove kontrole biti dostupne u narednim sedmicama. Kompletan update bi trebao biti dostupan širom svijeta za nekoliko mjeseci.