Evo šta znamo o nadolazećem iPhone 13

Početak godine pokrenuo je priče o objavi nove generacije iPhone telefona, a taj model bi navodno trebalo da nosi naziv iPhone 13.

Prvi izvještaji o ovoj novoj generaciji telefona su sugerisali da će dva Pro modela posjedovati 120Hz OLED panele koji dolaze iz Samsung-a. Posljednje informacije ipak više govore o samom dizajnu nadolazećeg uređaja.

Prema pojedinim informacijama, iPhone 13 će imati šasiju modela iPhone 12 sa ravnim ivicama, ali će biti u prosjeku 0,26 mm tanji i redukovaće veličinu zareza zahvaljujući promjeni gornjeg prijemnika.

Dodatak na novom modelu je kamera koja će takođe imati redukovanu veličinu u odnosu na prethodni model. Prvi izvještaji govore da Apple planira da koristi safirno staklo koje će se naći iznad objektiva i djelovaće kao jedna jedinica kamere za razliku od dosadašnjeg izloženog dizajna koji je bio primjetan na starijim modelima.

Ipak, kako će samo ispupčenje objektiva ostati isto kao i na prethodnim modelima, vjeruje se da će iste konfiguracije kamere biti i na ovom novom modelu telefona.