Evo šta prikazuju renderi za Honor Magic4 Lite

Kineski brend Honor odlučio je da kupcima ponudi jeftiniji flagship telefon iz serije Magic4, a to je Honor Magic4 Lite.

Ovaj model će, prema informacijama sa sajta Appuals, imati displej iste veličine kao i osnovna verzija – 6.81 inča, ali će rezolucija biti smanjena na 1080×2388.  

Navodno će zadržati visoku frekvenciju osvježavanja ekrana od 120 Hz, ali bez LTPO tehnologije za varijabilno osvježavanje.

Očekuje se i da će ovaj telefon pokretati procesor Qualcomm Snapdragon 695 sa 5G mogućnostima, a trebalo bi da ima bateriju od 4.800 mAh, jednakog kapaciteta kao na standardnom Honor Magic4.

Ipak, prema prvim informacijama, podržavaće brzo punjenje od 40 W, što je manje nego na osnovnom modelu, gdje je ono 66 W.

Appuals najavljuje da će ovaj uređaj imati 6 GB radne memorije i 128 GB prostora za skladištenje podataka bez proširive memorije, te Wi-Fi 6 (ax) i NFC.

Ni sistem kamera neće zadržati performanse kakve su na uređaju Magic4. Navodno će imati glavni senzor od 48 MP i mogućnost snimanja 1080p videa u 30 ili 60 frejmova u sekundi, uz makro kameru i senzor dubine od 2 MP. Selfie kamera bi trebalo da bude rezolucije 16 MP.

Iz Honor-a je najavljeno da će 29. marta na događaju Ready To Go Beyond predstaviti nove proizvode, a među njima bi mogao biti upravo ovaj model. Tada će možda biti poznate i informacije o njegovoj cijenu, za koju se trenutno spekuliše da bi mogla iznositi oko 300 dolara.