Evo šta je novo a šta isto kod Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 Ultra je vjerovatno najiščekivaniji telefon u što se tiče kraja ove i početka sledeće godine. Za početak, to će biti drugi ili treći telefon koji će predstaviti kameru od 200 MP, a dojavljivači iz raznih sfera se utrkuju da otkriju da otkriju što više.

Primarna kamera će imati ISOCELL HP2 senzor uz senzor sa 3x optičkim i 10x optičkim zumom i ultraširokougaonim senzorom, pa će broj kamera na poleđini ostati četiri.

Takođe, novina će biti skener otiska prsta, koji će unutar ekrana imati dodatni povećani Qualcomm 3D Sonic Max senzor za skeniranje. Ovaj senzor će moći da aktivira neke opcije automatski u zavisnosti od skeniranih otisaka prstiju, kao i da skenira do dva otiska prsta istovremeno za još veću bezbjednost uređaja. Na ovaj način ćete otvarati skrivene foldere ili neke opcije telefona.

Ono što se može očekivati je da i Samsung Galaxy S23 Ultra ostane vrlo slična dimenzijama, težinom i dizajnom sadašnjem Galaxy S22 Ultra modelu.

Još značajnije je pitanje procesora, i prema tvrdnjama specijalizovanih sajtova, čipset će biti Snapdragon 8 Gen 2, što znači da Samsung odustane od svog procesora Exynos.

Što se tiče cijene, osim pretpostavke da sigurno neće biti jeftin, moraćemo za punu informaciju sačekati do februara ili marta, kad će Samsung Galaxy S23 serija biti najavljena.