Evo šta donosi novo Telegram ažuriranje

U najnovijem ažuriranju Telegrama, platforma je donijela niz poboljšanja i novih funkcionalnosti kako bi obogatila korisničko iskustvo.

Jedan od ključnih noviteta je odluka da se omogući voice-to-text transkripcija svim korisnicima, ne samo Premium pretplatnicima. Ovo otvara vrata svima da transkribiraju svoje glasovne i video poruke, a čak i prevedu audio na drugi jezik. Ipak, korisnici koji ne plaćaju mogu konvertovati samo dvije poruke nedjeljno u tekst, čime se dodatno prilagođava ponuda u skladu sa korisničkim preferencama.

Pored toga, Telegram je unaprijedio funkcionalnosti vezane za dijeljenje sadržaja. Korisnici sada mogu lako ponovo objavljivati priče prijatelja ili omiljenih kanala sa samo dva dodira, uz mogućnost dodavanja teksta, audio ili video komentara. Novo podešavanje vidljivosti pruža korisnicima kontrolu nad privatnošću ponovljenih objava.

Za one koji vode kanale, Telegram je dodao analitike performansi priča, uključujući pregled pregleda, dijeljenja i reakcija. Administratori kanala dobijaju ažurirani interfejs za upravljanje reakcijama, pružajući im bolje alate za moderiranje.

Uz ova poboljšanja, Telegram dodaje boju u Premium funkcijama, omogućavajući korisnicima personalizaciju razgovora prilagođenim pozadinama i jedinstvenim šemama boja za isticanje profila. Za iOS korisnike, tu je i zabavna animacija inspirisana Thanosom za nestajuće poruke, dodajući dodatni vizuelni element u iskustvo korišćenja aplikacije.

Sve ove inovacije zajedno čine Telegram još atraktivnijim i funkcionalnijim, čime zadovoljava potrebe širokog kruga korisnika i dodatno podiže kvalitet korisničkog iskustva na ovoj popularnoj platformi za komunikaciju.