Evo šta donosi Galaxy Fold 4

Nakon sklopivog uređaja Galaxy Z Flip 4, testiranje na Geekbench-u prošao je i telefon Galaxy Z Fold 4, te su konačno otkrivene i njegove specifikacije.

Nasljednik sjajnog pametnog telefona Galaxy Z Fold 3 testiran je pod oznakom SM-F936U, što je znak da je u pitanju američka verzija. Kao i Flip 4 model, i Fold 4 posjeduje Android 12, a pokreće ga Snapdragon 8+ Gen 1 procesor, te dolazi sa 12 GB RAM-a.

Kako prenosi sajt GSMArena, to bi mogla biti jedina RAM opcija, pošto je i Galaxy Z Fold 3 imao tu jednu verziju od 12 GM RAM-a. Iako se šuškalo da bi ovaj model mogao imati i verziju od 16 GB RAM-a, čini se da nema mnogo šanse da će se to desiti. Ipak, prostora za spekulacije ima do 10. avgusta, kada će biti predstavljena oba telefona – i Galaxy Z Fold 4 i Galaxy Z Flip 4.

Kako dodaju na GSMArena, bez obzira na to što će količina RAM-a vjerovatno ostati nepromijenjena, kompanija Samsung povećaće memoriju sa 512 GB na uređaju Fold 3 na 1TB na modelu Fold 4. Takođe, Fold 4 bi trebalo da bude lakši od svog prethodnika, ali će zadržati istu bateriju, od 4.400 mAh.

Takođe, sudeći prema glasinama, ekran sklopivog telefona Samsung Galaxy Z Fold 4 imaće manje upadljiv nabor nego Fold 3, što je korisnicima itekako važno. S obzirom na to da je i Fold 3 vizuelno izgledao odlično, nema sumnje da će novi model pobrati simpatije.