Evo kako je Xiaomi 12 Pro prošao na testu izdržljivosti

Xiaomi 12 Pro je fizički jako izdržljiv mobilni telefon, pokazalo je testiranje.

„Mučenje“ je izvedeno u organizaciji popularnog YouTube kanala JerryRigEverything, a ovaj uređaj, koji posjeduje sjajne specifikacije, jako dobro je sve to podnio. Zapravo, u poređenju sa telefonom OnePlus 10 Pro, koji je sličnih karakteristika, Xiaomi 12 Pro pokazao se mnogo otpornijim na fizička oštećenja.

Pri savijanju telefona rukama uopšte nije promijenio oblik, mada se čulo blago krckanje, dok se OnePlus 10 Pro na tom izazovu prepolovio. Ni izlaganje otvorenom plamenu nije napravilo preveliku štetu. Naime, nakon što je 30 sekundi ekran bio izložen tako velikoj toploti pojavio se samo bijeli trag.

Ekran se pokazao jako otpornim i na grebanje. Zahvaljujući Corning Gorilla Glass Victus zaštiti, ogrebotine na ekranu vidljive su tek od šestog nivoa Mosove skale, dok se dublje brazde javljaju na sedmom nivou. Po završetku testiranja Xiaomi 12 Pro, iako blago fizički oštećen, bio je sasvim funkcionalan.

Kako je sve to izgledalo, pogledajte u videu na pomenutom YouTube kanalu.  Stručnjaci ocjenjuju da je to jako dobar rezultat, jer nijedan vlasnik sigurno neće telefon izlagati takvim torturama. 

Podsjećamo, Xiaomi 12 Pro pokreće Snapdragon 8 Gen 1 čip. Posjeduje selfie kameru od 32 MP, dok se sistem kamera na zadnjoj strani sastoji od primarne (50 MP), ultra-široke (50 MP) i telefoto jedinice (50 MP). Impresivna je i njegova baterija od 4.600 mAh, sa podrškom za žičano punjenje od 120 W.