Evo kako da pronađete TikTok video koji ste ranije gledali, a niste sačuvali

TikTok je postao mjesto preplavljeno raznovrsnim sadržajem, koji se niže jedan za drugim. Ako vam se neki video svidi, vrlo lako ćete ga “izgubiti” ukoliko niste odmah kliknuli na opciju “save.”

Sa najnovijim ažuriranjem, TikTok olakšava korisnicima da pronađu videe koje su već pregledali, ali nisu sačuvali. Na “For You” stranici može biti toliko videa da mozak postane preopterećen i nekada vam se može činiti da sanjate video koji vam je prošao ispred očiju. Onda kreće mukotrpno pretraživanje. Međutim, ova nova funkcija mijenja pravila igre.

Evo kako funkcioniše: kada želite da pronađete video koji niste sačuvali, jednostavno uđete u dio za pretraživanje videa. Zatim ukucate ključnu riječ povezanu s tim videom, kao što je “mačka.” Nakon toga kliknete na tri tačke u gornjem desnom uglu i izaberete opciju “filters.” 

Tamo ćete pronaći opciju koja će vam pomoći da suzite potragu – otvorite “video category” i odaberite “watched.” To je sve što treba da uradite.

Ako vam se ovaj metod ne dopada, postoji i druga opcija. Kliknite na tri horizontalne linije u gornjem desnom uglu ekrana, zatim odaberite “Settings and Privacy,” a potom “Activity Center,” i na kraju “Watch History.” 

Nakon nijedan video koji ste pregledali više neće biti zauvijek izgubljen. Sada možete mirno da pregledate TikTok bez brige da nešto što vam se svidjelo više nećete ponovo pronaći.