Evo kako da prepoznate da je vrijeme da kupite novi smartfon

Većina korisnika se emotivno veže za svoj pametni telefon, pogotovo ako je kvalitetan i ako nije sklon kvarovima. Ipak, nekada je jednostavno vrijeme za rastanak.

Svaki uređaj ima svoj rok trajanja, a kako prenosi Gizchina, ovo su neki od znakova koji mogu ukazivati da je vaš smartfon ne zadovoljava vaše potrebe, te da je vrijeme da nabavite novi.

Nedovoljno prostora za skladištenje

U ovom slučaju radi se o tome da telefon sve češće izbacuje upozorenja da vam nedostaje prostora za skladištenje podataka, iako se trudite da ga ne zatrpavate fotografijama i aplikacijama. Ukoliko ste stalno pod pritiskom da treba da se riješite važnih uspomena i podataka da bi vaš telefon profukcionisao – možda je vrijeme da razmislite o nabavci novog. Ukoliko poznajete manje zahtjevnog korisnika, čiji bi tempo vaš telefon podnio, možete razmisliti i o njegovoj prodaji, da biste obezbijedili dio novca za novi uređaj.

Usporen rad

Nerijetko se dešava da telefon nakon dužeg korištenja jednostavno uspori i uporno vam pravi taj problem, i pored svih pokušaja da ga ubrzate. I u tom slučaju biste mogli početi planirati njegovu zamjenu.

Često pregrijavanje

Pregrijavanje uređaja javlja se kada oni više ne mogu da se nose sa zahtjevnim zadacima. Pored toga što nije prirodno niti prijatno da je telefon “vreo”, u tim situacijama je i baterija u opasnosti, tako da je vrijeme da ga nosite na popravku ili da se odlučite za kupovinu novog uređaja.

Baterija na izdisaju

Slično kao i sa brzinom rada, i moć baterija pametnih telefona vremenom slabi. Ukoliko nijedan od savjeta ovlaštenih servisera ne pomogne, to bi mogao biti veliki razlog za kupovinu novog uređaja. Sve je bolje od toga da je baterija stalno “na crvenom” te da neprestano morate razmišljati da li je punjač u blizini.