Epska pustolovina “47 ronina” na Superstar TV

Superstar TV u srijedu uveče vas vodi u drevni Japan, u svijet samuraja i tajnih kodeksa na kojima je počivala japanska ratnička kultura

U epskoj fantastičnoj pustolovini “47 ronina” Keanu Reeves igra Kaija, izopštenika koji se pridruži Oishiju, vođi 47 prognanih samuraja. Oni zajedno žele da se osvete izdajničkom vladaru koji je ubio njihovog učitelja, a njihov red protjerao.

Kad podmukli vojskovođa ubije njihovog učitelja, a njih protjera, 47 samuraja bez vođe zakunu se na osvetu i da će povratiti čast svojim ljudima. Otjerani iz svojih kuća i razasuti po cijeloj zemlji, ova banda samuraja bez gospodara mora potražiti pomoć Kaija (Keanu Reeves) – meleza kojeg su ranije odbacili – dok se probijaju kroz divlji svijet mitoloških zvijeri, magije i čudesnih užasa.

Dok prognani, zarobljeni izopštenik, postaje njihovo najubojitije oružje, Kai će se polako preobraziti u heroja koji će nadahnuti ovu bandu pobunjenika da uđe u vječnost.

Ljubitelji japanske kulture i borilačkih vještina uživaće u scenografiji i specijalnim efektima filma, u ovoj priči o vjernosti, hrabrosti i časti samuraja.

Film “47 ronina” je akciona pustolovina iz 2013. godine, koju je režirao Carl Rinsch. Glavne uloge tumače Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada i Rinko Kikuchi.