Emoji reakcije stižu i u Gmail

Google razvija emoji reakcije za Gmail koje bi učinile da platforma za e-poštu izgleda malo više kao aplikacija za dopisivanje.

Ova funkcija je prvi put otkrivena prije nekoliko nedjelja, nakon što je u iOS Gmail aplikaciji otkriven kod koji bi omogućio korisnicima da reaguju na e-poruke emoji ikonama, baš kao što to rade slične implementacije emoji reakcija na konkurentskim platformama kao što je Outlook. I nakon što je ovo pitanje postavljeno funkcionerima Google, oni su odogovorili samo šaljući nekoliko emoji simbola umjesto riječi.

Dodatni dokazi su pronađeni u najnovijoj Gmail APK verziji za Android. APK sadrži nekoliko linija koda koje se direktno odnose na emoji reakcije. Detalji su oskudni, ali jedna linija u APK kodu kaže da će funkcija “uskoro stići” i da ste “među prvim korisnicima Gmail-a koji će dobiti emoji reakcije”, što sugeriše da će vjerovatno biti lansirana u ograničenom obimu prije nego što postane potpuno dostupna javnosti

Ako budu puštene, emoji reakcije trebalo bi da budu dostupne direktno sa glavnog ekrana Gmail-a za e-poštu ili iz menija sa tri tačke.

U kodu se pominju neka ograničenja koja kažu da neke emoji reakcije neće moći da se koriste na šifrovanim porukama, u velikim grupama ili ako ste dobili “bcc” (slijepe kopije). Takođe, moguće je da postoji ograničenje od 20 emoji reakcija za jednu e-poruku, a barem neke poruke će imati ograničenje od 50 jedinstvenih reakcija.