Dvije decenije prijateljstva okićene Zlatnim grbom

Teniski savez Republike Srpske ove godine proslavlja svoj 30 rođendan. Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu RS, 24. avgusta ove godine, obilježen je upravo taj jubilej, kao i jubilej ATP čelendžer turnira koji se u Banjaluci održava 20. put, uz prijateljsku podršku kompanije m:tel.

Draško Milinović, predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske naglasio je da je teniski teren mjesto gdje se rađaju i gaje veliki snovi i gdje se događaju velike emocije, kao i gdje se usvajaju najveće ljudske vrijednosti. On je naglasio da je Teniski savez Republike Srpske ponosan na ATP čelendžer, koji se održava 20. put u Banjaluci, u Republici Srpskoj. „Uspjeli smo ono što nisu ni mnogo veći od nas – održati kontinuitet, kvalitet i vjeru da ćemo izrasti u još bolje i veće. I jesmo. Zbog toga čvrsto vjerujem da ćemo ispuniti naš san i naš cilj a to je velika teniska dvorana i proširenje Nacionalnog teniskog centra u kojem bi naša djeca mogla da imaju najbolje uslove za trening tokom čitave godine“, rekao je Milinović.

Generalnoj direktorki kompanije m:tel Jeleni Trivan, ovom prilikom uručen je Zlatni grb Teniskog saveza RS, kao izraz zahvalnosti za prijateljstvo koje ova kompanija pruža tenisu u RS već punih 20 godina, nesebičnom podrškom održavanju ATP čelendžera. „I u sportu i u politici i u biznisu bitno je da imate podršku onda kada počinjete, onda kada niko ne veruje u vas, onda kada imate ambicije, ali ne i konkretnu podršku. Verovali smo u Teniski savez RS od prvog dana, verovali smo u ovaj čelendžer, bili smo tu kad je bilo najteže. Osim što smo bili tu tada, mi smo i ostali tu svih 20 godina, i kada smo padali i kada smo ustajali radili smo to zajedno. Svima vama, teniserima, želim da ponosno pronosite ime Srbije i Srpske da nam svetlate obraz, a ja ću sa svojim ljudima biti tu iza da vas podržimo i da vam se radujemo“, rekla je Jelena Trivan, preuzimajući priznanje za nemjerljiv doprinos razvoju teniskog sporta Republike Srpske.

Uz prisustvo predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića, te brojnih visokih državnih zvanica, kao i sportskih imena iz svijeta tenisa, Svečanoj akademiji prisustvovali su i Dijana i Srđan Đoković, roditelji Novaka Đokovića, koji je za ovu priliku poslao i video-poruku čestitke Teniskom savezu RS, kao i svim igračima i teniskim radnicima Republike Srpske.

Podsjećamo da se 20. ATP čelendžer održava u Banjaluci od 22. do 28. avgusta, a mečeve četvrtfinala prenosi Radio televizija Republike Srpske i Arena sport. Finale ovog takmičenja biće održano u nedjelju 28. avgusta u 20 časova.