Doživite revoluciju urbanog prostora uz pametne zgrade

Izvor fotografije: m:tel

Pretvorite stambene zgrade i komplekse u oaze sigurnosti i udobnosti uz najsavremenija digitalna rješenja za pametno stanovanje!

Pametne zgrade postale su sinonim za inovaciju u građevinskoj industriji. Mogućnosti za integraciju naprednih tehnologija u cilju poboljšanja udobnosti, sigurnosti i održivositi  postale su ključne teme kada su u pitanju urbano planiranje i razvoj tržišta.

Šta zgradu čini „pametnom“?

Ključ je u integraciji Smart Building rješenja i Smart Home usluge koji omogućavaju automatizaciju i upravljanje svim dijelovima pametnog sistema. Na taj način, stanari imaju mogućnost za:

  • Automatsko uključivanje svjetla prilikom ulaska u stan;
  • Zaštitu doma od potencijalnih krađa;
  • Zaštitu doma od loših vremenskih uslova;
  • Daljinskom kontrolom sistema za grijanje i hlađenje;
  • Praćenje potrošnje električnih uređaja;
  • Primanje obavještenja o najvećim potrošačima energije u stanu;
  • Uštedu energije i smanjenje mjesečnih troškova.

Za upravljanje pametnim sistemom potrebni su mobilni telefon i Smart Home aplikacija koja je dostupna za sve Android i iOS uređaje. Na taj način, stanari će u realnom vremenu dobijati obavještenja i upozorenja, čime se smanjuje mogućnost od potencijalnog požara ili poplave.

Prednosti pametnih zgrada predstavljaju poboljšanje udobnosti života stanara, uz sigurnost i automatizaciju sistema koji se prilagođavaju potrebama pojedinaca. Osim udobnosti, pametne zgrade imaju ključnu ulogu u održivom razvoju.

Izvor fotografije: TERAMI d.o.o.

Na odličnoj lokaciji u naselju „Ada“ u Banjaluci, idealnom mjestu za porodični život, TERAMI d.o.o. u saradnji sa kompanijom m:tel gradi novu, pametnu zgradu u potpunosti opremljenu Smart Home kućnom automatizacijom.

Stambeno-poslovni objekat „Aria“ nalazi se u ulici Palih Boraca bb, sa 11 stambeno-poslovnih jedinica. Stanovi su izuzetno praktični zbog svoje kvadrature i efikasnog rasporeda prostora – uključujući dnevni boravak s trpezarijom, kuhinju, spavaću sobu, kupatilo, hodnik i balkon. Pristup objektu je preko dvosmjerne saobraćajnice, što ga čini izvanrednim izborom za poslovni prostor sa raznim mogućnostima upotrebe.

Izvor fotografije: TERAMI d.o.o.

Izvor fotografije: TERAMI d.o.o.

Izvor fotografije: TERAMI d.o.o.

Dodatnu pogodnost predstavlja blizina osnovnih sadržaja potrebnih za svakodnevni život, koji su lako dostupni u ovom dijelu grada. U neposrednoj blizini nalaze se autobuska stanica, prodavnica, vrtić, škola, benzinska pumpa, te ugostiteljski objekti. Udaljen svega pet kilometara od centra grada, pametni kompleks „Aria“ gradi se od najkvalitetnijih građevinskih materijala domaćih i inostranih dobavljača, uz korišćenje napredne tehnologije i inovativnih rješenja.

Svaki Smart Building paket može se u potpunosti prilagoditi željama korisnika uz optimalan izbor različitih pametnih uređaja. Za više informacija javite nam se na poslovna.rješenja@mtel.ba i doživite sasvim novi način udobnog i sigurnog života.