Dostupna Threads funkcija označavanja lokacije

Meta je nedavno uvela novu funkciju u aplikaciji Threads koja omogućava korisnicima da označe svoju lokaciju prilikom objavljivanja.

Kada aktivirate ovu opciju, vidjećete čiodu (pin) u dijelu za kreiranje posta, koju možete dodirnuti kako biste dodali informacije o svojoj trenutnoj lokaciji.

Ključne karakteristike označavanja lokacije u Threads:

  • Približno dijeljenje lokacije: Kada dodate lokaciju u svoj post, nećete dijeliti tačnu geografsku tačku. Umjesto toga, korisnici će moći da vide otprilike gdje se nalazite, kao što su naziv grada, kvart ili određeni restoran. Ovo može pomoći drugima da se povežu s vama na osnovu zajedničkog mjesta.
  • Istraživanje sadržaja: Ako naletite na post u Threads-u koji uključuje oznaku lokacije, možete kliknuti na tu lokaciju da biste pregledali druge objave sa istog područja. To olakšava otkrivanje sličnog sadržaja i povezivanje sa drugim korisnicima.
  • Opcije za odabir lokacije: Kada pritisnete čiodu, aplikacija će vam pružiti različite opcije. Možete izabrati širu lokaciju, kao što je vaš grad ili preciznije označiti specifična mjesta.
  • Sličnost sa Instagram funkcijom: Ova opcija može biti poznata korisnicima Instagram-a, jer su obje platforme dio iste kompanije.

Trenutno je funkcija označavanja lokacije dostupna samo u mobilnoj verziji aplikacije, dok verzija za desktop još uvijek nije dostupna.