Dokumentarni serijali na NATIONAL GEOGRAPHIC kanalu

U okviru m:tel IPTV-ja, gledajte premijere dokumentarnih emisija „Uhvatiti švercera“, „Tajne izgubljenih gradova” i „Apokalipsa:Hitlerov pad“

Šesti ciklus dokumentarnog serijala Uhvatiti švercera” biće emitovan od 4. decembra, ponedjeljkom od 22 časa. Kroz osam epizoda vidjećemo, iza kulisa, ono što obični putnici vide prolazeći razne kontrole, i ne sluteći da u svakom trenutku na njih motri budno oko carinskih službenika.

Izvor fotografije: Tailor PR, National Geographic

Međunarodna saradnja čest je slučaj kada je riječ o lovu na dilere. Tako će američke bezbjednosne snage priteći u pomoć kolumbijskoj policiji, kako bi zajednički presjekli mrežu krijumčara zlata iz Kolumbije u Teksas i zatvorili ilegalni rudnik zlata u Kolumbiji.

Od 10. decembra, nedjeljom od 22 časa, Albert Lin, poznat kao avanturista, istraživač i naučnik, kreće u novu uzbudljivu akciju koja će nas povesti u proputovanje svijetom – od Perua do Omana.

Kroz šest epizoda dokumentarnog serijala Tajne izgubljenih gradova”, Lin pred našim očima razotkriva velike misterije drevnih civilizacija, od istraživanja prestonica drevnih Maja, preko avanture u pustinji Sudana, do razotkrivanja zaboravljene arabijske civilizacije Magan u današnjem Omanu, nekada najveće imperije bronzanog doba, kojoj se gubi svaki trag.

Izvor fotografije: Tailor PR, National Geographic

Među destinacijama koje su se, takođe, našle na Linovom spisku u ovom serijalu je i Peru, a za kraj, čuveni svjetski istraživač vodi nas u podvodnu potragu za izgubljenim gradom Kananita, semitskog naroda iz kog su, prema predanju, potekli Jevreji, Feničani, Moabiti i Amoriti.

Dvodijelni dokumentarni serijal Apokalipsa:Hitlerov pad”, čija će dva nastavka biti emitovana od 12. decembra, utorkom od 22 časa, donosi nam prikaz sloma Hitlerove ideje o svijetu superiorne arijevske rase.

Izvor fotografije: Tailor PR, National Geographic

U seriji ćemo vidjeti ključne momente koji su poveli ka opadanju Hitlerove političke i vojne moći što je za rezultat imalo i njegov konačni poraz. Prvi u nizu tih koraka ka sunovratu desio se 1943.godine. Hitler je tada u gradu Kursku pokrenuo odlučujuću bitku kako bi pobijedio u ratu na Istoku. Međutim, ono na šta nije računao jeste iznenađujuća odlučnost Crvene armije, koja je zamisao o munjevitom napadu na Rusiju i brzinsko osvajanje Moskve, pretvorila u agoniju beskrajno sporog umiranja njemačke vojne sile već načete dugotrajnim borbama na više frontova. Osim problema sa Sovjetskim savezom, Hitler se suočava i sa savezničkom ofanzivom na Zapadnom frontu.

Koliko god ignorisao i negirao situaciju, iz mjeseca u mjesec, Hitleru je poraz bio sve bliži. Inat i odbijanje da prizna istinu samo su ubrzali pad njegove države.