Dokumentarni serijal „Jedan dan u Americi: Dž.F.Kenedi ”

Premijera na NATIONAL GEOGRAPHIC kanalu

Dokumentarni serijal „Jedan dan u Americi”, čiji je prvi dio „11. septembar” nagrađen priznanjem Emi, kao i nominacijom za nagradu BAFTA, biće emitovan u nedjelju 5. novembra i u ponedjeljak 6. novembra od 22.00 časa, a nove tri epizode prikazuju se pod nazivom Džon F.Kenedi”. Nastavak kultnog mini-serijala biće emitovan povodom šest decenija od ubistva bivšeg američkog predsjednika Džona F. Kenedija.

Izvor fotografije: Tailor PR, National Geographic

Ovaj serijal prikazuje tragičan trenutak američke prošlosti, kao i njegove posljedice. Serijal koristi arhivske snimke u boji, kao i izjave preživjelih svjedoka, kako bi prikazao priču o danu koji je zauvijek promjenio istoriju. Ono što je posebno u vezi sa ovom serijom je to što su u njoj zabilježeni vjerovatno i posljednji iskazi još živih očevidaca i svjedoka ovog događaja.

Veliku pažnju javnosti, i prije premijere,privuklo je dirljivo svjedočenje Klinta Hila, agenta Tajne službe koji je u vrijeme atentata bio zadužen da štiti Džeki Kenedi. U seriji, Hil je slikovito opisao događaje koji su doveli do atentata,osvrnuvši se i na odnos sa Kenedijevima, otkrivši u svojoj ispovijesti neke veoma intimne detalje koji će nam bračni par Kenedi predstaviti u sasvim novom svjetlu.