Dobit uvećana za više od 3 miliona KM

Poslovni rezultati Mtela za 2020. govore u prilog činjenici da je ova kompanija i iz navedene kalendarske godine izašla bilježeći uspjehe.

Poslovnu 2020. godinu Mtel je završio sa ostvarenom neto dobiti od 64,4 miliona konvertibilnih maraka, što je rast od više od 3,3 miliona konvertibilnih maraka, odnosno 5,5% u odnosu na rezultat ostvaren u 2019. godini.

Uzimajući u obzir veoma specifičnu i tešku godinu obilježenu pojavom pandemije virusa korona, kompanija Mtel je i u takvim otežanim uslovima rada uspjela optimizovati sve poslovne aktivnosti i procese, prije svega kroz smanjenje ukupnih rashoda u odnosu na prethodnu godinu za više od 7,7 miliona konvertibilnih maraka. Ukupni prihodi u poslovnoj 2020. godini su smanjeni za 3,8 miliona konvertibilnih maraka, što je manje za svega 1% u odnosu na prihode ostvarene u 2019. godini.

Važno je istaći da je kompanija Mtel, uporedo sa prilagođavanjem velikim poslovnim izazovima koje je donijela 2020. godina, i u toj godini u okviru svog društveno odgovornog poslovanja, pružila važnu podršku sistemima koji su doživjeli veliki pritisak zbog pojave pandemije virusa korona – zdravstvenom i obrazovnom sistemu, ali i svojim zaposlenima, kao i svim ostalim kategorijama društva kojima je pomoć bila potrebna.

„Sve navedeno govori u prilog činjenici da je Mtel ostao na putu konstantnog unapređenja svog poslovanja, kao i uvećanja korisničke baze, čak i u teškim uslovima i okolnostima koje nisu mogle unaprijed da se predvide. Uprkos svim problemima, zahtjevnijom organizacijom poslovanja uspjeli smo da održimo sve poslovne procese i zadržimo kvalitet usluga kako naši korisnici ne bi osjetili posljedice situacije u kojoj se našla cijela planeta“, ističu u Mtelu.

Cijena akcija kompanije koje kotiraju na službenom tržištu Banjalučke berze u 2020. godini bilježi rast od 7,38%.