Djeca s Kosova i Metohije u Banjaluci

U Administrativnom centru Vlade RS u Banjaluci upriličen je prijem za djecu, nastavnike i direktore srpskih škola s Kosova i Metohije.

Generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan prisustvovala je prijemu koju su Vlada i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske upriličili 26. juna 2024. godine za djecu s Kosova i Metohije, a u okviru programa „Spojimo djecu KiM i Srpske“, kao predstavnik kompanije koja je još jedna važna spona koja spaja Republiku Srbiju i Republiku Srpsku.

Izvor fotografije: m:tel

Kako se moglo čuti na ovom prijemu, projekat omogućava djeci koja borave kod svojih vršnjaka i njihovih porodica u Srpskoj da razmijene kulturna i obrazovna iskustva, da izgrade prijateljstva, kao i da razviju osjećaj zajedništva. Ovaj projekat je još jedan od mostova prijateljstva koje zajednički grade Republika Srbija i Republika Srpska.

„Spojimo djecu KiM i Srpske“ je već tradicionalni projekat u kojem učestvuje 15 opština i gradova Republike Srpske, a ove godine s Kosova i Metohije stiglo je više od 650 učenika koji će u porodicama domaćina u Republici Srpskoj boraviti sedam dana.