“Djeca čovječanstva” na Superstar TV

Ovu naučno fantastičnu triler-dramu možete gledati na Superstar TV kanalu u četvrtak uveče, 10 minuta prije ponoći.

Godina je 2027, društvom vlada beznađe otkako je ljudska rasa izgubila sposobnost razmnožavanja, a žene više ne mogu rađati.

Najmlađi stanovnik planete Zemlje upravo je umro u osamnaestoj godini i sva nada čovječanstva izgubljena je. Dok civilizacija tone u haos, umirući svijet pronalazi posljednju priliku za preživljavanjem u vidu žene koja je neobjašnjivo zatrudnila.

Sada, dok se zaraćene nacionalističke sekte sukobljavaju, a britanske vođe nastoje zadržati svoju totalitarnu vlast nad zemljom, razočaranog birokratu i nekadašnjeg aktivistu u naručje aktivizma vraća njegova bivša žena i gerilka.

Nevoljno, on se prihvata opasnog zadatka da prati Kee, izbjeglicu koja predstavlja posljednju nadu čovječanstva za opstanak, na sigurno, i izruči je u okrlje tajanstvene organizacije zvane Ljudski projekat.

Film je dobio priznanja kritike zbog kinematografije, režije i izvođenja, posebno Clivea Owena kao glavnog lika. “Djeca čovječanstva” se smatraju modernim klasikom u žanru naučne fantastike, a film je utemeljen na motivima i istraživanju tema nade, sudbine čovječanstva i posljedica svijeta bez djece.

Glavne uloge u filmu tumače Julianne Moor i Clive Owen, a reditelj je Alfonso Cuaron.