Discord uvodi novi način monetizacije

Discord testira mogućnost monetizacije, tako što će ponuditi vlasnicima servera da prodaju digitalne proizvode.

Ova digitalna kompunikaciona platforma bi tako mogla da uvede malu revoluciju, jer bi omogućila vlasnicima servera da ostvaruju prihod tako što bi direktno svojim korisnicima prodavali proizvode, poput e-knjiga, gejming vodiča i pozadinskih slika.

Ova inicijativa je dio šire strategije koja će biti testirana i tokom koje će na značaju dobiti opcija Downloadables na Discord-u.

Kao dio ove inicijative, Discord je predložio različite pretplatničke pakete, uključujući “Supporter” za 3,99 dolara, “Supporter+” za 4,99 dolara, “Super Supporter” za 9,99 dolara i “Early Access Pass” za 7,99 dolara. Svaki od ovih paketa pruža različite pogodnosti, a vlasnici servera imaju mogućnost da ih prilagode prema svojim potrebama.

Početna pretplata omogućava manju zaradu na osnovu prodaje paketa emotikona i kanale samo za pretplatnike. Sljedeća dva nivoa nude različite kombinacije ugrađenih Discord funkcija i prilagođenih privilegija i pogodnosti.

Najekskluzivniji nivo je za kreatore sadržaja koji žele da ponude raniji pristup, ekskluzivni sadržaj ili snimke iz backstagea svojim podržavaocima koji žele više sadržaja. Sve to se može kombinovati sa Media kanalom kako bi se postigao superefekat.

Ova nova funkcionalnost ima potencijal da značajno utiče na Discord zajednicu, pružajući korisnicima mogućnost da ostvare dodatni prihod.