Discord će omogućiti nove igre i aplikacije

Discord već neko vrijeme eksperimentiše sa ugradnjom aplikacija i igara direktno u chatove, putem opcije Activities (Aktivnosti).

Korisnici ove društvene mreže već imaju mogućnost igranja mini igrica, a alati za pravljenje igrica i aplikacija ranije su bili ograničeni na odabrane programere.

Sada je i drugim zainteresovanim programerima omogućeno da kreiraju nove igre i aplikacije koje se mogu koristiti direktno u opciji za chatovanje.

Programeri su dobili pristup novom ugrađenom SDK-u za aplikacije, tako da se mogu okušati u stvaranju novih igara i posebnih ugrađenih aplikacija za zabavu.

Korisnici Discord-a trenutno mogu gledati Youtube, igrati poker i dijeliti bijelu ploču dok učestvuju u chatu. Sada bi SDK bi trebao donijeti mnogo više zajedničkih iskustava.

Platforma, takođe, vraća predstavljanje aplikacija. Time potiče razvojne programere da predstave ideje za aplikacije, što može biti finansirano iznosom do 30.000 dolara.

Iz kompanije poručuju da žele da Discord bude mjesto “gdje vaša aplikacija nastaje i gdje se može lako dijeliti među prijateljima”. Dodaju da će korisnici moći vidjeti aplikacije koje se pojavljuju “unutar DM-ova, grupnih chatova i malih servera”.