Direktorka m:tel-a posjetila povratnike u FBiH i poručila:m:tel i Srbija su uvek uz vas!

Predstavnici kompanije m:tel posjetili su povratnike u Bosanskom Petrovcu i Martin Brodu i tom prilikom su im uručili pakete pomoći i vrijedne donacije povodom Vaskrsa.

Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije m:tel, istakla je da su u okviru akcije “Niste sami” posjetili bihaćko-petrovačku eparhiju u želji da zaboravljenom srpskom narodu u ovim krajevima uljepšaju proslavu najvećeg pravoslavnog praznika.

Tom prilikom darovali su pakete hrane, koje će sveštenici podijeliti narodu u ime njih i poslati poruku da ostanu na ovim prostorima.

Ona je naglasila da je pored paketa pomoći njena želja bila da na ovaj način poruče narodu koji ovdje živi, da su sa njima i da ma koliko im bilo teško, uvijek imaju osećaj da nisu sami i da nisu zaboravljeni.

Izvor fotografije: Mtel

“Kao što znate, Srbi su ovde malobrojni, žive rasuti po selima i značajno je da ih pred Vaskrs posetimo. Želim da pošaljem podršku i poručim sveštenstvu, ali i narodu ovog kraja, da nisu sami. Velika je pomoć, pre svega ljudska, da obiđemo naše ljude koji žive po selima ovog kraja, da im donesemo pakete i da im kažemo da smo uz njih. Želela sam da sa svojim kolegama, u susret Vaskrsu, donesem pomoć i ovom kraju, ovoj eparhiji”, rekla je Trivan.

Inače, na ovim prostorima je uglavnom staračka populacija, koja nema nikakvog primanja, te će im ova pomoć mnogo značiti.

Kako je ispričala direktorka m:tel-a, predstavnici ove kompanije su saznali da srpski povratnici žive u veoma teškim uslovima, te da je svaka pomoć dobrodošla.

“Mi smo odneli hranu i ogrev tamo gde je potrebno. Na terenu smo saznali da povratnici žive bez struje u jezivim uslovima, zaboravljeni od svih. Čak i sami sveštenici koji ih obilaze jedva imaju ikakve prihode, tako da će m:tel i njima pomoći”, rekla je Trivan, koja je naglasila da će kompanija m:tel nastaviti da pomaže srpskom narodu u potrebi.

Ovo je samo nastavak akcije „Niste sami, imate prijatelje”, kojom je m:tel nastavio da donira i pomaže svim kategorijama društvene zajednice u kojoj posluje. U prethodnoj godini, u sklopu ove akcije, pomognute su brojne povratničke zajednice u Petrovcu, Drvaru, Glamoču, Grahovu, Odžaku, Bihaću i mnogim drugim mjestima, a niz donacija m:tel-a, kojima pomažu društvo, se nastavlja i u 2023. godini.