Danas je Svjetski dan telekomunikacija!

Još od 1969. godine svakog 17. maja u svijetu se obilježava Dan telekomunikacija i informacionog društva. Kompanija m:tel čestita ovaj dan kako kompanijama i kolegama iz branše, tako i svim korisnicima telekomunikacionih usluga širom svijeta!

Kompanija m:tel, jednako kao i sve ostale telekomunikacione kompanije širom svijeta, danas obilježava svoj dan. Cilj obilježavanja Dana telekomunikacija i informacionog društva je afirmacija upravo telekomunikacionih tehnologija, a uzevši u obzir od kakvog su i kolikog značaja za savremeno društvo. 

Kao i svake godine, tema obilježavanja ovog dana u vezi je sa aktuelnim ciljevima i značaju telekomunikacija, a ovoga puta to je tema „Digitalne tehnologije za starije osobe i zdravo starenje“. Kako stoji u saopštenju generalnog sekretara Međunarodne unije za telekomunikacije, starenje svjetske populacije će biti demografski trend 21. vijeka, te je pravo vrijeme da se postave i prate ciljevi koji će imati značaj u tom smislu.  

Telekomunikacije i IKT imaju veliku ulogu u postizanju zdravijeg starenja i pomažu u izgradnji pametnijih gradova, borbi protiv diskriminacije na radnom mjestu zasnovane na starosti zaposlenika, obezbjeđivanju finansijske inkluzije starijih osoba i podršci njegovateljima širom svijeta.

Ciljevi ovog sektora i u Bosni i Hercegovini u periodu koji je pred nama treba da se baziraju upravo na omogućavanju starijim osobama da koriste digitalne tehnologije, kako oni ne bi bili izolovani i kako bi mogli da ravnopravno učestvuju u društvenim kretanjima.