Danas je Međunarodni dan bez automobila

Aplauz za sve koji su i ovog jutra na posao stigli bez automobila

Svake godine, 22. septembar postaje podsjetnik na moć kolektivne akcije i odluke koje donosimo u korist očuvanja naše planete. Međunarodni dan bez automobila poziva nas da razmislimo o našem uticaju na životnu sredinu, te da razmotrimo održive alternative za svakodnevni transport.

Izvor fotografije: m:tel

Pješačenje, biciklizam, javni prevoz i dijeljenje vožnje postaju važni stubovi održive mobilnosti. Učestvovanjem u ovom globalnom pokretu, mi aktivno doprinosimo čistijem vazduhu i smanjenju buke u našim gradovima. Osim toga, ovo je prilika da zajedno proslavimo korake ka zdravijem i održivijem načinu života.

Izvor fotografije: m:tel

Međunarodni dan bez automobila nas podsjeća na to da svaki mali doprinos može imati veliki uticaj. Smanjenje individualne upotrebe automobila u korist zajedničkih resursa i alternativnih metoda transporta otvara put ka ekološki odgovornijoj budućnosti. Obiležavanjem ovog dana, mi slavimo našu sposobnost da oblikujemo okolinu oko sebe. Ujedinjeni u naporima, možemo stvoriti gradove u kojima se osjećamo sigurno i gdje je svaki korak ka održivosti vrijedan aplauza.

I zato danas poseban aplauz upućujemo svima vama koji ste na posao i ovog jutra došli bez automobila!