Da li ste spremni za novi Playground meetup?

Saznajte kako je startap iz Čačka razvio 3D štampač za štampanje kuće

U utorak, 5. aprila, od 21.00 na m:tel FB stranici u okviru novog Playground meetup druženja, ugostićemo Miloša Jovanovića, tehničkog direktora kompanije NaturaEco i približiti vam temu digitalizacije u građevinskoj industriji.

Prognoza je da će vrijednost tržišta 3D građevinske štampe do 2027. godine na svjetskom nivou porasti na „nevjerojatnih“ 40 milijardi dolara.

Jedan od igrača na ovom unosnom i novom tržištu je i NaturaEco startap iz Čačka koji je kao odgovor na ovu priliku, ali i brojne izazove u građevinskoj industriji razvio vlastiti 3D štampač i novu mješavinu betona bez hemijskih aditiva, te odštampao prvu kuću.

Osim što su zamijenili cement, kao drugi najveći zagađivač okoline nakon plastike, ovom mašinom smanjili su otpad gotovo na nulu. Ujedno su stvorili i pretpostavku za ogromnu uštedu vremena i novca za investitore i kupce, jer mašina zamijenjuje cijelo jedno gradilište, omogućava simultanu izgradnju instalacija i zidova, te omogućava štampu useljivog objekta praktično za jedan dan.

Budite zato sa nama u utorak na m:tel FB stranici od 21.00 čas i saznajte sve o tome kako je izgledao razvojni put ovog uspješnog startapa, kako su razvijali tehnologiju, finansirali razvoj inovacije, u kom pravcu se razvija ovaj novi segment u industriji, koji su izazovi razvoja ovakvog biznisa, te koji ključni akteri iz inovacionog ekosistema u Srbiji su bili ključni za njihov uspjeh.