Da li ste čuli za Humane AI Pin

Humane AI Pin zamišljen je kao revolucionarni uređaj koji bi mogao da zamijeni pametne telefone i pruži rješenje za one koji pate od zavisnosti od društvenih mreža i interneta.

Bez ekrana kao telefon, ovaj uređaj kombinuje karakteristike Google Glass-a i pejdžera iz devedesetih godina prošlog vijeka. Po lansiranju, međutim, nije ispunio očekivanja, ali iz kompanije tvrde da je nedavno dobio dodatak koji će sve promijeniti.

S novim GPT-4 modelom koji je nedavno predstavljen od strane OpenAI, AI Pin je postao brži i pametniji. Zahvaljujući ovom dodatku, uređaj je ubrzan za 13% i sada daje kraće i tačnije odgovore. Ovaj napredak mogao bi konačno spojiti najbolje iz prošlosti i budućnosti, donoseći novi nivo funkcionalnosti i upotrebljivosti.

AI Pin je glasovni asistent s kamerom, mikrofonom i zvučnicima. Ne aktivira se ključnom riječju kao drugi virtuelni asistenti, već korisnik mora pritisnuti dugme za aktivaciju. Nosi se kao broš, a kamera je stalno okrenuta ka sagovorniku, što može biti neprijatno iako uređaj nije aktivan.

AI Pin nije potpuno bez ekrana; ima mali displej nalik onom na pametnim satovima, koji prikazuje osnovne informacije poput poruka, što dodatno podsјeća na pejdžer. Iako se reklamira kao zamjena za pametni telefon, AI Pin se zapravo vraća u prošlost, u vrijeme kada telefoni nisu bili multifunkcionalni.