Da li je Pixel Notepad prvi Google preklopni telefon?

Za Google Pixel Notepad tvrde da ga pokreće Google Tensor procesor

Prema glasinama na internetu, Google-ov preklopni telefon mogao bi imati naziv Pixel Notepad. Ovo je radni naziv ovog uređaja, a u kompaniji su, navodno, razmatrali i ime Logbook.

Navodni Google preklopni telefon nedavno se pojavio u kodu ažuriranja Androida pod kodnim imenom Pipit. Sistemske animacije otkrivene u kodu Androida 12L Beta otkrile su prednosti dizajna prilično čvrstog sklopivog telefona koji podsjeća na Oppo Find N.

Ovaj telefon bi trebalo da košta manje od Samsung-ovog Galaxy Z Fold 3 modela, koji je lansiran po cijeni od 1.799 dolara. Pixel Notepad će vjerovatno biti lansiran na sličan način kao i Pixel 4a, 2020. godine, prvo u SAD, a potom i u drugom zemljama.

Prethodne glasine sugerišu da će sklopivi uređaj biti opremljen Tensor čipom, ali će hardver kamere biti lošiji u odnosu na Pixel 6 Pro. Međutim, Google tek treba da kaže zvaničnu riječ o svojim planovima u vezi sa sklopivim uređajima, tako da sve ove glasine i pretpostavke treba uzeti sa dozom skepticizma.

Čak i ako se proizvod zaista potajno testira u Google-ovim hardverskim laboratorijama, sve navedeno se može promijeniti.