Da li je ovo novi iPhone?

Novi iPhone modeli su mjesecima daleko od predstavljanja (u septembru), ali već sada, bar donekle, možemo zaključiti kako bi mogao da izgleda novi uređaj.

Na osnovu dosadašnjeg načina imenovanja, nova linija bi mogla biti iPhone 12s ili iPhone 13.

Ovogodišnji iPhone uređaji izgledaće slično onima iz 2020. – tu su četiri uređaja u veličinama koje uključuju 5,4 inča, 6,1 inča i 6,7 inča, s tim što će dva biti iz više klase, dakle Pro modeli, a dva pozicionirana kao jeftiniji i pristupačniji uređaj.

Ne očekuju se velike promjene u samom dizajnu, a novi uređaji će imati isti skup karakteristika kao i prošlogodišnji, s tim da možemo računati na poboljšanja kamera, brži procesor A-serije, novi 5G čip kompanije Qualcomm, duži vijek baterije i neke dorade koje se odnose na notch, zajedno sa funkcijom Sensor-Shift Stabilization za bolje automatsko fokusiranje i stabilizaciju u čitavoj liniji. Uz to, dvostruka sočiva kamere standardnog modela iPhone 13 postavljena su dijagonalno, a ne vertikalno.

Novi telefoni bi trebalo da budu iste veličine kao i oni iz prethodne linije, ali bi mogli biti deblji za 0,26 mm. Zbog veće baterije, očekuje se da će biti i nešto teži.

Glasine sugerišu da će se predstojeći modeli pojaviti u mat crnoj boji koja će zamijeniti svemirsko sivu boju, zajedno sa novim premazom od nerđajućeg čelika koji smanjuje mrlje i otiske prstiju. Apple navodno razmišlja i o narandžastoj, bronzanoj boji.

Do kraja septembra, kada možemo očekivati lansiranje novih Apple modela pametnih telefona, je dovoljno vremena da u javnost procuri još dosta informacija o njima.