Cure informacije o izgledu prvog vivo Flip telefona

Vivo je ove godine lansirao prvi savitljivi telefon vivo X Fold, a očekuje se da će početkom 2023. na tržište stići i prvi Flip model – Vivo X Flip.

On bi fizički trebao biti sličan modelima sklopivih telefona kompanija Huawei i Samsung.

Tipster Digital Chat Station otkrio je shemu budućeg telefona na preklop ovog kineskog proizvođača, prema kojoj će on na prednjoj strani imati ekran u obliku pravougaonika.

Inače, glasinu da bi vanjski ekran mogao biti horizontalan, poput onog na telefonu Motorola Razr 2022, prvo je objavio sajt GizmoChina, što je potkrijepljeno objavom Digital Chat Station-a.

Iznad ekrana (za sada nepoznatih dimenzija) bi se trebao nalaziti okrugli modul sa trostrukom kamerom i LED blicem.

Kako mediji prenose, što se tiče kamere, kompanija će koristiti Zeiss brend, što je jako pozitivno, jer na neki način već garantuje da će korisnik telefona Vivo X Flip moći da snimi vrhunske fotografije i video snimke.

Na renderu Digital Chat Station-a je prikazan uređaj na preklop svjetlo plave boje, sa šarkom za otvaranje koja nije mnogo upadljiva. Od ostalih specifikacija, za sada se samo pominje da bi ovaj telefona trebao pokretati Qualcomm-ov procesor Snapdragon 8+ Gen 1.

Nije poznato ni koliko bi Vivo X Flip mogao koštati, niti da li će se naći u prodaji na globalnom tržištu. S obzirom na to da se očekuje da ovaj uređaj bude lansiran početkom naredne godine, koja je na pragu, vjerovatno nećemo još dugo čekati do njegovog zvaničnog predstavljanja.