Čini se da stiže i Nothing Lite Phone (1)

Kompanija Nothing uskoro bi mogla izbaciti Lite varijantu svog prvog telefona – Phone (1), tvrdi The Mobile Indian, a prenosi GizChina.

Kako navodi The Mobile Indian, kompanija želi da ponudi gotovo isti, ali jeftiniji proizvod, a navodno bi Nothing Lite Phone (1) trebao biti bez LED dioda, koje Phone (1) čine jedinstvenim na tržištu. Mnogi smatraju da bi bez tog detalja novi telefon bio tek blijeda kopija uređaja koji je toliko pompezno najavljivan.

Takođe, to bi se kosilo sa ranije iznesenim stavovima Carla Peija, osnivača kompanije Nothing, koji teži inovativnosti. Isto tako, mnogi vjeruju da je mala šansa da novi telefon bude predstavljen i zbog toga što ova kompanija još nije toliko moćna da u kratkom vremenu može da lansira više pametnih telefona.

Ipak, mogućnost da se ove najave obistine i dalje postoji. The Mobile Indian navodi da bi jeftinija verzija telefona trebala biti sa baterijom od 5.000 mAh, ali bez mogućnosti bežičnog punjenja. S druge strane, uz uređaj bi došao žičani punjač, što kod telefona Phone (1) nije slučaj. Takođe, Nothing Lite Phone (1) bi imao 6 GB RAM-a, dok prvi model ima 8 GB RAM-a.

Ostale karakteristike navodno bi bile iste kao i na „originalu“. Cijena novog telefona mogla bi iznositi oko 300 evra, što je znatno povoljnije od telefona Phone (1), čija skuplja verzija košta 499 evra.