ChatGTP dobija novinu koja će štedjeti naše vrijeme

ChatGPT, koji je postao sinonim za sve chatbotove, uskoro će omogućiti novu opciju koja će značajno štedjeti vrijeme i pomoći onima koji su već uključili ovog bota u svoj svakodnevni život.

OpenAi je nedavno najavio novu opciju koja korisnicima ChatGPT-a omogućava unos osnovnih uputstava koje će bot koristiti za dalje generisanje odgovora. Cilj je olakšati ponavljanje osnovnih informacija, koje su do sada morali unositi svaki put pri pokretanju nove sesije. Trenutno je ova opcija dostupna u beta verziji za korisnike ChatGPT Plus, a uskoro će biti dostupna svima.

Ova nova funkcija, nazvana “Custom Instructions“, omogućava unos osnovnih informacija o onome što korisnika zanima, a chatbot će ih koristiti za generisanje svakog odgovora.

Na primjer, nastavnik koji priprema lekcije uz pomoć ChatGPT platforme više ne mora ponavljati koju grupu učenika podučava, programer ne mora svaki put unositi koji programski jezik koristi, a sastavljanje popisa za kupovinu, takođe, postaje olakšano.

Otkako je ChatGPT uveden, postavlja se pitanje kako će uticati na naš život – da li će ga poboljšati ili pogoršati. Bez obzira na sve, radeći neke poslove koji zahtijevaju ponavljanja, barem će nam pomoći kroz uštedu vremena potrebnog za taj “dosadni” dio posla.